Eind jaren zestig kwamen veel jonge gezinnen naar Molenhoek. Hier werd immers volop gebouwd in een landelijke omgeving en toch op een steenworp afstand van Nijmegen. Om het gemeenschapsleven van de grond te krijgen kwam een groepje mensen met dat ideaal bij elkaar. Mede door Piet Thijssen werd toen ‘Leefbelangen Molenhoek’ opgericht. Om de saamhorigheid onder de bevolking te bevorderen ging ‘Leefbelangen’ elke laatste weekend van de vakantie een groot tuinfeest in de boomgaard achter de kerk organiseren waar ook het parochiehuis stond. Het eerste tuinfeest vond plaats in het laatste weekend van de schoolvakantie in 1971.
Piet Thijssen schreef en vertelde over de eerste jaren:
“Het was geen dag, maar een weekend met als hoogtepunt op zaterdagavond een barbecue met muziek en dansoptredens. De organisatie stak veel tijd in het dorpsfeest. In het oude houten gemeenschapshuis besteedden we een week van de vakantie aan het timmeren van een bar. De vloer was zo rot als een mispel en of je het wilde of niet je stond ’s avonds vanzelf mee te deinen. De opbrengst van deze tuinfeesten waren bedoeld voor de bouw van een nieuw gemeenschapshuis ‘de Wieken’. Degenen die niet aan het timmeren waren, stonden bijvoorbeeld fietsspaken te slijpen die vervolgens als vleespennen voor de barbecue door het leven moesten gaan. Later zouden de dames daar het vlees aan rijgen en van de restjes werd soep gemaakt voor de opruimploeg. Er werd van alles geritseld. Zo hingen in de boomgaard wel zo’n 3600 lampjes van de universiteit met de daarbij behorende kabels. Bovendien kon de universiteit ook nog wel een paar mensen missen voor hand- en spandiensten. Dat kon beginjaren zeventig nog. Het paste in de geest van die tijd.
De opkomst was groot zowel onder de volwassenen als onder de jeugd. De werkgroep ‘Jeugd en Recreatie’ zorgde voor het kindergedeelte op het tuinfeest. Het draaide om spelletjes, lekkernijen en vermaak. De poppenkast was steevast een succes. Ik schat dat elk jaar wel zo’n tweehonderd kinderen naar het feest kwamen.”
Na vijf jaar hield dat tuinfeestbestuur het voor gezien. Maar dat betekende niet het einde van het tuinfeest. Agnes van Teeffelen nam de voorzittershamer ter hand. Samen met Ineke van Delft zijn deze dames dit feest onder de naam ‘Molenhoekdag’ verder de geschiedenis in gestuurd.”